welcome

Saturday, December 31, 2011

u're what u believe!

huh!
Bismillah..

Alhamdulillah..cepat btul masa kan.seminggu percutian kini telah pun tamat ~.~ ...Hanya beberapa jam saja lagi akan berangkat pulang ke 'ALEXander'(malaysia version^^).Jadi ini bermakna:

  • x da lagi nak bersenang lenang macam di rumah~
  • X boleh nak bermanja2 dengankatil dan bantal..eh,mama n abah la~
  • x da lagi exercise depan x box (perlu excercise real punya~)
  • X anda x kan nampak saya selalu online dah(disebabkan berada di dalam hutan alex=.='')~
  • Dan yang penting,susahnya nak update bl0g walaupun idea dah bertimbun segunung averest~

Ada kekurangan yang berjaya dikesan dan apa kelebihannya berada di Alex ya?mungking..

  • Suasana study lebih~
  • Jadi akan lebih fokus utk study~
  • rajin buat assignment~
  • x asyik dengan 'alam maya'
  • lebih sihat!(berjalan ulang alik ke kelas yang jauh,exercise la tu kan~)

Jadi cik hati dan diri,berada di zon selesa x semuanya membawa faedah(+.+)..Jadi belajarlah menerima hakikat bahawa diri ini perlu pengorbanan andai mahukan kemanisan~

So,kepada pembaca sekalian,apa yang boleh dapat dari entry kali ini?x dapat?aish...mana boleh.Selalunya anda akan disuapkan,hanya tinggal untuk mengunyah dan telan..kali ini sila suap sendiri dan kunyah,lalu telanlah kebaikannya~^^~ Nak tahu bagaimana?anda cuma perlu berfikir~(let's think!)

Dikesempatan ini,Happy new YeaR ya semua..2o11 telah berlalu meninggalkan kita,bagaimana kita melangkah ke alam 2012?Ada Azam baru?atau perbaharui azam yang sedia ada?Tepuk dada,tanya iman!

M0ga tahun baru datang membawa berjuta keberkatan dan kebaikan..dan yang lalu membawa lembaran lama..


Andalah penentu siapa anda pada tahun ini!

Sebelum melangkah lebih jauh ke alam 2012 ni,jom kta buat checklist!kta dah buat ka...

• DELETE semua FILE kebencian & ammarah

• INSTALL anti-virus ego & putus asa

• RESTART kehidupanmu dgn kasih sayang

• REFRESH peribadi kita yg mulia

• DOWNLOAD sifat2 SABAR & TAQWA

• UPLOAD tingkahlaku yg BENAR, JUJUR & IKHLAS

• Jangan meng-'UNDO' pengalaman buruk & sedih

• LOADING semua dgn DOA & USAHA

• COPY & PASTE semua pengajaran & ilmu yg bermanafaat ^.*

*kredit to faridz,srida upsr 2004~

~let's think~

2 comments:

Anisatul-Qalbi said...

Assalamualaikum,

Didoakan agar ukhti sentiasa dalam rahmat & kasih Allah sentiasa. Semoga dunia ini terus membunga dengan kebaikan dari setiap hamba-hambaNYA.

Salam ukhwah, salam mahabbah, salam mujahadah :)

Srikandi Al-Farouk said...

Amin...insyaAllah.Buat ukt juga..

SAlam ukhuwah..