welcome

Tuesday, December 22, 2009

Siapa duLu???


Pada Malam2 Terakhir di matri(dalam minggu peperiksaan lagi)..macam mana ntah boleh sembang bab abang2 dan akak2 senior kitorang yang dah dan bakal walimah..
Tiba2 ada orang cakap..

"sapa yang top ten dalam batch kita,aku kasi hadiah,"

maksudnya sapa yang 10 orang terawal walimah dalam batch kitorang,dia nak bagi hadiah..
Lepas tu ada la yang menyahut..

"Betul ni *o*??kalau ngko x kasi siap la.."cece..macam confirm ja hidup lagi..

Dan ada pulak yang offer..

"Aku pulak nak bagi hadiah yang besar2 kat sapa dalam batch kita ni walimah dengan sama batch yang sama2 student matri dan dia dicouplekan skrg,"

Berani Betul..

"Aku pulak,aku pula.Aku nak bagi hadiah kat sapa yang walimah sama batch...x kesah kena 'couple' ke tak.asalkan dua2 studen matri.SMIK dgn SMASKL x masuk list ok."

Nakal2 betul la kawan2 ku ini...huhu..fikir walimah ja..bagaimana persediaan diri untuk membina baitul muslim tu sndri??bukan boleh main walimah cmtu ja.

Ingt lagi pesanan murabbi2,kalau kita nak zuriat yang soleh solehah,Kena la bentuk dari sekarang...
Macam mana tu???
Sekarang tu maksudnya pembentukan diri la.Kalau diri kita x elok ,macam mana anak yang dilahirkan akan menjadi mujahideen??
Syakhsiyah anak2 terbentuk mengikut asal acuan...
fikir2 kan lah..

2 comments:

Yori Minase said...

eleh...penuh kepoyoan...aiseh...berangan bleh laa...

Srikandi Umar said...

haha..mna da berangan..real punya nieh..