welcome

Friday, February 11, 2011

Rabbit imation..di mana kamu??

Sudah lama tidak di update kan blog ini..
Sekarang ini cuba menyesuaikan diri di tempat ini..
(Ya Allah,jangan engkau biarkan aku dihanyutkan arus dunia)..

Minggu lepas masa cuti mid sem,abang din ada bagi pendrive imation 4gb berbentuk rabbit warna putih dan pink.Comel sangat2.Memang Rasa syok sangat la time dapat tu.Rasa cam x nak guna.biar ja pndrv tu tersimpan elok dalam bekas dia sebab sayang sangat2.Tapi last2 bukak juga sebelum balik UiTM.Dah masukkan beberapa folder termasuklah picture dan lagu2 inggeris yang dicari untuk buat assignment..Sayang punya sayang sangat pendrive tu.So,mmg Take care sesangat la.Sentiasa bersama walau ke mana jua..

Hari pertama masuk dewan kuliah selepas pulang dari cuti..
Alhamdulillah..Setelah 5 jam ber'kuliah',waktu break pun tiba..Aku tidak terus pulang ke kolejku diatas faktor jarak yang agak jauh.Aku perlu menghadiri kuliah lagi pada Jam 2.15 petang itu.Jadi aku berkeputusan mengikuti rakan sekelas berehat sebentar di biliknya..Sambil menunggu masuknya waktu zohor,aku on kan acer yang berada disisiku..

Kemudian aku membuka zip beg laptop untuk mengambil sesuatu..Tetapi,..
"Eh!Mana ni??Ya Allah..Kat mana aku simpan?"Sambil tercari2 di semua bahagian zip.

PENDRIVE AKU!!Pendrive rabbit yang abang berikan tiada bersamaku..
'ERGGHH!!!!...'Jiwaku meronta terseksa kerana x jumpa.
Lepas solah zohor terus aku pergi ke kelas terakhir yang aku jejak.
Bawah,atas,kanan,kiri semua aku cari..tertunduk2 aku mencari barang yang lebih kecil dari tapak tangan tu..

'TAK DAK??!!!!'
Tidak aku temui barang yang baru menjadi milikku..Longlai aku berjalan keluar dari kelas tersebut..

Aku cuba menerima kehilangan itu dengan hati yang redha setelah aku bertanya dan beroleh jawapan yang tidak aku inginkan daripada aunty cleaner yang bertugas pada hari itu..Hujan lebat disertai angin kencang pada petang itu seolah2 menzahirkan apa yang aku rasai.Aku mengambil kesempatan itu untuk berdoa kerana doa pada hari hujan mudah dimakbulkan..

Aku berdoa seikhlas mungkin kerana aku yakin Allah akan makbulkan doa hamba2Nya seperti yang telah DIA janji.

Berdoalah.Nescaya akan aku memperkenankan doamu

Aku yakin sangat dengan janjiNya.Cuma belum pasti bila.Sama ada cepat atau lambat sahaja.Aku cuba untuk redha dengan semua ketentuan ini kerana aku tahu semua ini ada hikmah disebaliknya..

Sebenarnya sampai hari ni aku x beritahu pada abang lagi.Bukannya apa,aku takut je..huhu(cam budak2 kan).Tapi real ni.aku kesian kat abang.Punya la baik dia belikan untuk aku.Tapi x sampai seminggu dengan aku,dah hilang..
*Minta Maaf abang!~

2 comments:

AL-FARISI said...
This comment has been removed by the author.
einz miszmessy said...

hehehe.....tiap satu2 perkara tu ada hikmahnye kan dik???lex jep la~~~